We're doing stuff that we don't ever have to tell our moms

 
Grow up, Cher Lloyd ft. Busta Rhymes
Hösten är min favoritårstid. Visste ni det? Kommer ihåg att vi fick fundera över det en gång på  teater-lektionerna på gymnasiet, och då fick jag tänka efter. Och jag har fortfarande inte ångrat mig. Det finns så mycket som är bra med hösten, och känslan sätter sig i kroppen så fort man känner doften av löv som fallit. Mm, och lite regn som hänger i luften hela tiden. Det betyder också att man får börja ta fram och köpa nya vantar, halsdukar och mössor! Och skor! Det finns så mycket fint att ta på sig! Åh, det gillar jag! Och sen så börjar ju också tv-serierna igen efter låååångt uppehåll! Se så veckan jag har framför mig se ut! Excitment! Massor med säsongspremiärer, och tänkte mig också en del nya serier denna säsong..
 
 
Revenge drog precis igång, likaså How I met your mother och New Girl och nu börjar snart Once upon a time, Grey's Anatomy, Merlin och Hart of Dixie! Nytt för i år blir nog bara Arrow, Beauty & the Beast och 666 Park Ave. Tror jag... men vem vet, det är ju bara 16 stycken...! Tjoho!
 
Ehm. Jahapp. Det ni. 
 
Igår var jag och ett helt gäng från gruvan på en liten utflykt i gruvan. Och med utflykt så menar jag.. ja, utflykt. Beyond the boarders. Heheheh. Usch ja. Pappa var skeptiskt när jag berättade för honom vad jag skulle vara med på.. och Adam skrattade. Hmm. Great. Och jag, ja, jag trodde jag skulle fastna någonstans.. forever. Men så blev det inte.Hasade och ålade och hoppade.. och skrek.. Men det är ett under att jag inte bröt något. Fastnade bara en gång med fötterna och föll framstupa.. i nedförsbacke.. Men men! Det gick ju bra det också. 
 
Lånade en bild från Sofie Wahlström, som var smart nog och fotade.. men tänkte att min stackars kamera nog inte skulle ha överlevt en sådan utflykt. For realz.
 
 
Har upptäckt en ny appreciation för gummistövlar och regnkläder. Kanske ska investera i ett par egna snart! Woopidooo!

Bow in the pressence of greatness

Stronger, Kanye West
Idag fick en slightly exalterad Minéa skaka hand med en solbränd man i vita byxor vid namn Björn Ranelid. Och exalterad är en understatement. Heeh. Allt hände i en virvelvind av telefonsamtal och förvirring i under lunchen. "Björn Ranelid vill komma till gruvan.. idag.. vid halv 3". (!!!). Ah, halvtimmen som gick innan den tappra själen Tom blev utpekad som utvald var olidlig. Igh. Sen dök han upp in all his glory med ett litet Sala Entourage. Svisch, så var vi ansvariga för en liten hög med plånbok, solglasögon, I-phone och bilnycklar, och ner i gruvan for han. Hmm, the urge att gå igenom hans kontaktbok i telefonen... hmmmm. Men nöjde mig med att testa solglasögonen.. Heh. En timme senare var han uppe igen och hamnade mitt i ett gäng glada Stockholmare som ropade Herrrrrrrregud! Hm. Sen upptäcktes blodfläckar på hans vita byxor. Ooops. Stackars Tom hade skurit sig på facklan och blödde ur fingret som om han gick på blodtunnare. For reals. Hela skjortärmen var blodig... och det droppade och stänkte, och jag insåg varför jag aldrig kommer jobba inom vården. Iiisus. Men Björn var nöjd att han hade en rolig historia att berätta (hrm) och köpte ett halsband jag föreslog och lingered sen som bara den i butiken.. Hahaha! Men det var första gången jag träffade en kändis på jobbet. Awesomeness!
 
 
Jahopp! Sicken härlig dag! Den avslutades nyss med mat och quiz på The Barrister med Sara, Sara och Keith. Vi vann inte, så vi beställde efterrätt istället. Så ska det vara. Men vem fan kan någon om progg och man är född -89?.. eller är från Irland..? hmm. 
 
Jag och Sara var förresten på bio och såg Magic Mike i tisdags.. och it's true. You don't go and see magic Mike for the storyline.. hmm. Det fanns en karaktär som hette Big Dick Richie.. need I say more..? eh?
 
Det har varit en ordentlig jobbvecka nu. Vi var på konferens i omnejden under två dagar för att utvärdera och planera. Min första konferens någonsin, for realz! Första dagen fick vi en guidning på värdsarvet Engelsbergs bruk och igår hängde vi på Sala Racing Park! Tjoop tjoop! 
 

They don't know who I really am

The Story, Brandi Carlile

Jag har börjat med något svårt. Det tog ett bra tag med till sist hittatde jag en liten tråd som det bara fortsatte och fortsatte. Weeio!
 
 
Jao. Influerad av det fantastiska Vem tror du att du är?, som jag följt i år och dar, har jag äntligen tagit tag i min egen  lilla släkt. Den del som jag egentligen inte vet som värst mycket om.. ehm. Hittade efter många om och men min farfars mor Maria Ulrika Eleonora Funk i Norrbärkes födelsebok från 1903. Eeeh. Hur hon tog sig från centrala dalarna och hit är däremot ganska oklart. Tråkigt nog var hon en oäkting, men hennes mor Emma Christina Funk var smedsdotter. Och från dalarna är vi tydligen. Så inte konstigt att folk tycker att jag talar dalmål. Hihihi. Närå. Men Funkarna dök upp i trädet i mitten av 1700-talet, så där kom man inte så långt. Däremot Nyströmmarna gick att spåra till 1500-talet. Tjo! Släkten Nyström från Norrbärke utanför Smedjebacken. Tror att man kan trycka här för att se hela trädet.. Kanske. Nej, det gick inte.. så här kommer en liten bild.
 
 
Minéa Funk-Peter Funk- John (Johan) Artur Funk- Maria Ulrika Eleonora Funk-Emma Christina Funk-Johan Andersson Funk-Anders Arvid Funk- Anders Andersson Funck-Christina Muhr... Vad hände där?
 
1782 blir det en Funck. Jag har en liten förhoppning om att den friherreliga ätten Funck  drar sitt strå till stacken.. Och om man följer det spåret hittar man bergmästare vid Garpenberg och en mycket känd silvergruva i Sala..... och en mycket speciell Alexander Funck som var forskare och medlem i bergskollegium, och från 1776 var han geschworner vid Sala Silververk (!!!!) men hade en förkärlek för studieresor i dalarna.. hmm...
 
Annars kan man ta Nyström-spåret och hamnar på 1600-talet där två kusiner gifter sig med varandra.. vilket förklarar en hel del.. ehm.. så. 
 
 
 
 
Och nu något helt annat. Idag träffade jag en man som såg ut som McSteamy.. fast 15 år yngre. Jag hade visst hyrt in honom för aktiviteter vid gruvan! Så det får jag glra några gånger till! Förhoppningsvis har jag inte städat halva vandrarhemmet då.