Picture you're the queen of everything

Never say never, The Fray
Min spänningshuvudvärk har gått över. Tack och lov! Har spenderat alldeles för långa timmar till att skriva klart hemtentan under de senaste dagarna. Skickade in den igår vid 12 igår ungefär. Usch, så nervöst det är nu. Var förbi Peeter Maandis rum idag för att ta reda på hur lång tid det kommer ta för honom att rätta. Och tydligen så får vi reda på resultaten på måndag. Uh-oh!

Jag och Adam drog till Västerås igår efter min ångestframkallande inläming av tentan. Målet var donken på Hälla, det blev Happy Meals för hela slanten! Heh! Sen så tyckte jag även att Ikea kallade på mig. Kunde inte neka en inbjudan. Så gick in och kom ut med grejs för 979 kronor. What the hell!! Hur gick det till? Ikea är farligt måste jag säga. It lures you in! Men har nu lite nya kuddar, glas, lampor och mattor. Alltid nödvändigt!

Idag började den nya delkursen. Mysfarbror Jan Amcoff är huvudlärare. Det kan bli trevligt! Men börjar känna pressen nu, för vi ska bestämma oss för vad vi ska skriva C-uppsats om. Igh. Funderar och funderar. Kan nog bli något om varför högstadieelever idag i större utsträckning än förr väljer gymnasial utbildning på annan ort än den de bor i. Well, det är ett problem i många kommuner vet jag, för de förlorar jäkligt mycket pengar på det. Dels är det väl privatiseringens fel antar jag.

Det är stökigt hemma hos mig. Verkligen stökigt - och skitigt. Borde släpa ut dammsugaren ur städskåpet och göra nåt åt det. Men det är ju så tråkigt! Varför kan inte dammsugaren sköta sig själv? Oh! Skulle vilja ha förtrollade städgrejer! Underbart skulle det vara! Ska ta och uppfinna något sånt kanske. Kanske. Men allvarligt. Fy vad det skulle underätta att ha människor som gör saker åt en hela tiden. Alla dom där smågrejerna som man egentligen inte har tid med. Så underbart det skulle vara.

Nej, här kan  man ju inte sitta resten av dagen! Off I go!

Hey little droid, is your head on wrong?

Robotboy, Robyn
Munkar är en hemtentaskrivande flickas bästa vän. Jag lovar. Jag for ner till stan idag igen och köpte ett par tre stycken. Heh, med strössel på! The best kind. Köpte också 14 par stumpor till Karolini för 100 kronor! Woowsa! Köpte 7 för 50 kronor till mig. Skiter i om dom går sönder efter någon månad, för det va billigt som attan!

Dagen går långasamt idag. Kanske för att jag sitter framför datorn och försöker för allt i världen att skriva klart min hemtenta. Hrm. Det går inte så bra. Det finns så mycket annat på Internet som är kul. Lyssnar på älskade ROBYN på Spotify också. Aaah, henne kan jag lyssna på och titta in i väggen hela dagen om jag fick.

Imorgon ska jag jobba i några timmar på gruvan. Trevligt att åka ner och ifrån verkligheten tycker jag. Ska ha en tur som inte är ordinarie. Alltså en bokad tur. På engelska ner till 155m. för ett gäng belgiska ungdomar. Igh, det där sista tyckte jag inte om. Men vi får se hur det går. Pappi är i alla fall och lånar ut sin bil åt mig så jag kan köra till jobbet och inte behöva cykla i regnet. Trevligt. Och så kan jag ju sova lite längre också! :)

Det är löningshelg och många ska ut. Men inte jag för jag har tenta. Så åter till den!

Give every generation a different set of rules. We'll start with tv-stations, the radios and schools. Just try to have some fun and don't get caught.


Pop goes the world, Gossip

Första delkursen är snart över. Har bara en hemtenta kvar att göra. Ha! "Bara". Måste stryka stresstålig från mitt CV. Usch, hemsk vecka.

Idag är det marken i Sala. Eller Höstmarknad som alla andra kallar det. Och jag har jättemycket pengar kvar på kontot! Oh justja! Nya pengar kommer in idag! SÅ jag ska allt köpa lite smått och gott. Har bestämt mig för att öppna ett sparkonto också.. Jag ska kalla det New York kontot! Ska dit nästa sommar har jag bestämt! Har satt upp ett mål. Varje tjänad krona från gruvan och bion ska in dit, så är det. Börjar med en fet lön på över 8000 kronor. Det börjar bra. Trodde att jag bara skulle få hälften i lön än det som stod på lönespecet. Vi fick "upplärningslönen" denna månad. Trodde vi redan hade fått den. Nice suprise!
 
Adam och jag ska gå på bio ikväll. Igen. Det är Grown Ups. Gillar Adam Sandler. I vissa filmer. Hoppas han inte är allt för överdriven i denna film, håller tummarna för en mix av The longest yard och 50 first dates. Men vi får se.

Ja, åter till hemtentan nu då. Dags att beskriva den humanistiska ansatsen. Weei. Nästa termin blir det nog Etnologi för min del. :)